PARADISO // CONJUNTO PAPA UPA - ALBUM RELEASE PARTY

Het Amsterdamse Conjunto Papa Upa creëert een geheel eigen geluid: gruizig, stuwende, psychedelische dance die doorspekt is van salsa, afro-latin en Caribische ritmes.

Het lo-fi gitaargeluid, de psychedelische orgeltjes, de vervormde vocalen en de manier van uitversterken doen qua gevoel sterk denken aan de experimentele jaren zeventig. Het resultaat lijkt een soort rauwe latin surf-garage die niet alleen refereert aan cumbia en salsa, maar ook aan Angolese en andere Afrikaanse muziek.

Frontman Alex Figueira maakt ook deel uit van de band Fumaça Preta en is de man achter ondermeer het label Music With Soul en het merk Vintage Voudou. De in Venezuela geboren Figueira is geen vreemde als het aankomt op tropical music uit de jaren zeventig. Met Conjunto Papa Upa graaft hij diep naar de muzikale wortels van zijn moederland en de geluiden uit zijn jeugd in Caracas, de alomtegenwoordigheid van muziek in een grote stad in Latijns Amerika die bestond uit een mix van muziek die uit autoradio’s schalde, straatfeestjes, en de drukte in supermarkten en bussen. Conjunto Papa Upa voert al deze invloeden op geheel unieke en onvoorspelbare wijze naar nieuwe gronden. Het gruizige geluid, samen met Afrikaanse en Caribische ritmes, psychedelica, surf, samba, old school salsa, funk en sarcastische teksten over de huidige socio-politieke situatie in Venezuela, resulteert in een onweerstaanbare en dansbare mix.

Het nieuwe album 'El Secreto Del Metalero' komt begin maart uit op het New Yorkse label 'Names You Can Trust' (NYCT).

Bezetting:
Alex Figueira – timbales en percussie
Miguel Petrucelli – gitaar
Nathan Klumperbeek – bas
Jarno Pieter Abraham – orgel
Gerardo Rosales – conga’s

Meer informatie en tickets: https://paradi.so/CPU
Tijden onder voorbehoud.

Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2020. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2020. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.
Meer over de Ticket to the Tropics-pas: http://paradi.so/TttTpas